tirsdag den 6. januar 2015

Tidligere opskrifter

Tidligere opskrifter

Folkekøkken, tirsdag d. 11. marts: Kartoffel-broccolimos med veganske köttbullar, stegte løg, tyttebær og dessert: pandekager med "nutella" og banan

4 personer
1 kg kartofler sættes over til kogning. Når de har kogt ca halvdelen af tiden tilsættes broccoli i buketter, og det koges nu indtil kartoflerne er møre.
Hæld vandet fra og mos kartoffel/broccoli med et piskeris. Tilføj 2 spsk vegansk margarine samt lidt plantemælk indtil konsistensen er som ønsket.

Köttbullar
Udblød 200 gr. sojagranulat i kogende vand. Lad det trække i ca 30. hvorefter det presses for overskydende vand.
Tilsæt nu de ønsket krydderier - vi brugte paprika, røget paprika, spidskommen, karry, gærflager, salt og peber.
Tilføj 1/2 til 1 dl. mel og ælt godt igennem med hænderne. Er de svære at få til at hænge sammen kan de godt tåle en tur med stavblenderen.
Form dem til kugler og steg forsigtigt på en pande. Kan efterfølgende varmes i ovnen (hvis man ønsker at lave større portioner til nedfrysning mv.)

Pandekagerne lavede vi udfra denne opskrift:
http://buddhasbrownies.blogspot.dk/2011/09/tynde-veganske-pandekager.html

"Nutella":
150 gr. dadler
1 spsk kokosolie
1/2 dl. vand
1 1/5 spsk kakaopulver
1 håndfuld hasselnødder.

Lig dadlerne i blød i vand i ca. 60 min.
Fjern nu vand og sten fra dadlerne og kom dem i en foodprocessor med de øvrige ingredienser. Sæt igang indtil den ønsket konsistens opnås.
Kan sagtens holde sig på køl - og kan bruges på brød mv.

Folkekøkken, tirsdag d. 25. februar: Indisk gryde, lynstegt broccoli og frugt crumble

Indisk gryde, 4 personer
200 gr. soja chunks, udblødt i kogende vand, vendt i stødt kanel, karry, spidskommen, koriander, paprika, sojasauce, salt
2 løg, finthakket
4 fed hvidløg, revet
ingefær, 2 cm, revet
2-3 ds. hakket tomat
1 ds. kokosmælk
1 ds. kikærter (eller 120 gr tørrede - udblødte og kogte)
1/2 ps. frosne grønne bønner

Steg løg, hvidløg og ingefær i karry + olie eller vand. Kom soya chunks ved, og lad dem stege af.
Kom nu tomater og kokosmælk i. Lad det komme op og koge. Tilføj kikærter og bønner kort før servering.
Tilbehør: ris med gurkemeje

Lynstegt broccoli med sesam og soja
1 broccolihoved
1 frisk chili, finthakket
2-3 spsk soyasauce
Sesam

Skær broccoli i lange buketter, steg dem i lidt olie på højeste varme i 2-3 min. Tilsæt nu chili og soyasauce.
Anret i skål, og drys med sesam. Rist evt. sesam på en tør pande.

Frugt crumble
*Venter på opskrift*


Folkekøkken, tirsdag d. 18. februar: Rodfrugtbøffer, salat, ovnbagte kartofler og æbletrifli med soyaflødeskum

*Venter på opskrift*


Folkekøkken, tirsdag d. 11. februar: Burritos med sorte bønner og tofu, salat og fyldte fastelavnsboller)

Fyld til burritos (4 pers.):
1 pakke tofu (marineres i olie+soyasauce+krydderier)

1 dåse sorte bønner
3 tomater
1 rød peberfrugt
3 fed hvidløg
1 løg
5-10 jalapenos

Steges på panden.

Ostesovs:
0,5 dl. olie
o,5 dl. sojamælk
1 dl. gærflager
salt
1 fed hvidløg
1 spsk dijonsennep
krydderier
1 spsk soyasauce
(Det hele blendes godt sammen).

Nu skal der pakkes tortillabrød med fyld. Ovenpå kommes der ostesovs - og så skal de blot varmes i ovnen i 5-10 min.

Fyldte fastelavnsboller:
Vi har brugt Mia Sommers opskrift på fastelavnsboller - fordi at de er så piv-hamrende lækre!! Link ti opskrift: http://miasommer.wordpress.com/2012/02/19/fastelavnsboller/

Folkekøkken, tirsdag d. 4. februar: Mac'nCheese og Brownies

Mac'N'Cheese 4 personer
500 gr. pasta
0,75 dl. vegansk margarine
0,75 dl. mel
5 dl. plantemælk
2 spsk tørrede basilikum
2 tsk. løgpulver
2 fed hvidløg, presset
2 spsk sennep
2-3 tsk. røget paprika/paprika
1 tsk. muskatnød
1 spsk karry
0,75 dl. gærflager
1 spsk sojasauce
Salt + peber

- Kog pasta efter anvisning
- Sovsens laves som en opbagt sovs.
- Det hele blandes sammen.
- Server gerne en syrlig salat til.

Brownies
Kagerne er lavet udfra denne opskrift:
http://www.veganbaking.net/recipes/brownies-and-bars/brownies/ultimate-brownies


Folkekøkken tirsdag d. 28. januar: (Rispilaf, spinatdahl og citronsmåkager)
Spinatdhal
350 g røde linser
1/2 pose frossen, helbladet spinat 
5 fed hvidløg
2-3 løg
1,5 spsk. tørrede koriander
1,5 spsk. spidskommen
1 spsk. karrypulver
1 L vand/ bouillon 
Evt. laurbærblade. 
Løg, hvidløg og krydderier svitses i olie og linser og bouillon tilsættes. Evt. laurbærblade. Lad simre end halv time. Spinat tilsættes ca. 10 minutter inden serveringen. 

Naanbrød 
0,5 L hvedemel
2,5 dl vand
25 gram gær
2-3 spsk. rapsolie
2-3 spsk. eddike 
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. hvidløgspulver.
Evt. andre krydderier

Rør gær ud i vand, tilsæt sukker, salt og olie. Tilsæt eddiken og hvidløgspulver. Til sidst tilsættes mel og det hele æltes sammen. Lad dejen hæve ca. 20 minutter. Form små naanbrød (lidt flade) og drys evt. med krydderier. Steg dem på panden. 

Rispilaf 
50 gram løg – ca. 5 store 
Olie
300 g ris 
Ca. 1 dl hvidvin 
4 dl bouillon 

Svits løg i olie og tilsæt resten. Kog til risene er møre. 


Folkekøkken tirsdag d. 21. januar: (Lasagne og chokoladekage)

Lasagne-opskriften lader vente på sig, men imens kan i nyde den lækre chokoladekage som blev serveret:
2 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 dl sukker
1 dl kakaopulver
3 dl Soya kakaomælk
2 tsk bagepulver
2 spsk olie

Alt blandes sammen, dog bagepulver til sidst. Hældes i en smurt form og bages ved 200 grader i 30 minutter. 

Glasur med topping
Soya kakaomælk
Flormels 
Hakket mørk chokolade
Hakkede mandler
Kokos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar